У "Надру" приїхав ревізор... з НБУ

П'ятниця, 13 лютого 2009, 18:19

Тимчасова адміністрація Національного банку України в банку "Надра"   приступила до ревізії активів і пасивів кредитно-фінансової установи.

Також адміністрація має намір розробити плану  фінансового оздоровлення банку, повідомляє агентство "Інетрфакс-Україна" з посиланням на  прес-службу банку.

"На цьому тижні результатом роботи тимчасової адміністрації стало скорочення витрат банку, у тому числі загальних адміністративних витрат, оптимізація структури та чисельності працівників банку, здійснення платежів по заробітній платі, пенсій, за комунальні послуги та інших соціальних виплат", - вказується в прес-релізі банку в п'ятницю.

Відповідно до прес-релізу, вже розроблено план з врегулювання питань забезпечення стабільної роботи банкоматів, видачі готівки (у тому числі валюти) через каси банку для вчасної виплати зарплат, пенсій, соціальних виплат.

Реклама:

Крім того, проведено ряд зустрічей з корпоративними клієнтами банку для поновлення роботи з обігу коштів на поточних рахунках і з представниками міжнародних платіжних систем VISA і MasterCard за гарантування безперебійної роботи платіжних карт банку, як в Україні, так і за кордоном.

"Наша першочергова задача - зрозуміти загальну картину ситуації, що склалася в банку" Надра ", і відповідно, розробити правильну стратегію подальшого фінансового оздоровлення банку. З метою створення сприятливих умов для відновлення фінансової діяльності банку" Надра "введений мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на шість місяців ", - цитується в прес-релізі тимчасової адміністратор НБУ Валентина Жуковська.

Як повідомлялося, Group DF, яка планувала придбання контрольного пакету акцій банку "Надра", звернулася до НБУ з проханням ввести зовнішнє управління в кредитно-фінансовій установі. У результаті НБУ 10 лютого ввів тимчасову адміністрацію в банк.

Банк "Надра" засновано в 1993 році. До початку 2009 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%). За даними агентства Fitch, до початку квітня 2007 року основними акціонерами банку були Вадим Пятов, Сергій Лагур, Тимотеуш Флейшар та Ігор Гіленко (бенефіціарні власники 86,6% акцій, включаючи 31,4% акцій, що належать президентові банку  Гіленко).

За даними Нацбанку України, до 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (26186 млрд грн) банк "Надра" займав сьоме місце серед 181 чинного в країні банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: