Ющенко хоче розібратися з рейдерами ВАТ "Квазар" через генпрокуратуру

П'ятниця, 6 лютого 2009, 12:28
Президент Віктор Ющенко звернеться до Генеральної прокуратури з проханням забезпечити розслідування кримінальної справи за фактом неправомірного відчуження акцій ВАТ "Квазар",

Про це повідомила прес-служба голови держави.

3 лютого 2009 року під головуванням Ющенка було проведено нараду з питань удосконалення державної політики у сфері захисту прав власності.

Як повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова, під час наради голова держави звернув увагу на спробу рейдерського захоплення ВАТ "Квазар".

У вересні 2008 року корпорація КМ SECURЕ CORP звернулася до держорганів щодо спроби захоплення ВАТ "Кваза"», зокрема шляхом зміни власників та юридичної адреси цього підприємства.

Однією з основних підстав для проведення операцій щодо позбавлення прав власності акціонера на належний йому пакет акцій було рішення Господарського суду м. Києва, результатом чого була низка постанов про відкриття виконавчого провадження та вимог державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції у м.Києві.

Реклама:

29 грудня 2008 року третя особа звернулася до Подільської райдержадміністрації м. Києва із заявою про втрату свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи ВАТ "Квазар". На підставі поданих документів було видано нове свідоцтво про реєстрацію та внесено зміни до Єдиного державного реєстру щодо зміни юридичної адреси ВАТ та його керівника.

На підставі цих документів здійснювалася перереєстрація в усіх державних органах та банках, в яких відкриті рахунки підприємства. При цьому справжнє свідоцтво про реєстрацію знаходилось у керівництва компанії.

15 січня 2009 року було здійснено спробу силового захоплення ВАТ "Квазар".

Законні власники ВАТ "Квазар" кілька разів зверталися до Подільської райдержадміністрації з листами, в яких попереджали про можливі спроби шахрайства. Проте ці звернення були залишені без реагування.

Як повідомила Ванникова, з урахуванням зазначеного Ющенко прийняв рішення:

Утворити комісію під головуванням заступника голови секретаріату президента Романа Безсмертного для проведення службового розслідування невиконання головою Подільської районної державної адміністрації м. Києва Є.Романенком службових обов'язків, відсторонивши Є.Романенка на час розслідування від виконання повноважень.

Звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням забезпечити розслідування кримінальної справи за фактом неправомірного відчуження акцій ВАТ "Квазар" та перевірку законності дій державного реєстратора, інших посадових осіб Подільської районної державної адміністрації м.Києва.

Звернутися до Міністерства юстиції України щодо вжиття заходів у межах компетенції для забезпечення виконання постанови Вищого господарського суду України від 25 листопада 2008 року щодо повернення Корпорації КМ SECURЕ CORP права власності на пакет акцій ВАТ "Квазар" та проведення службового розслідування щодо законності дій державного виконавця.

Звернутися до Вищої ради юстиції та Ради суддів України з проханням здійснити перевірку дотримання законодавства суддею Господарського суду м. Києва.

Звернутися до Подільської РДА м. Києва з проханням відсторонити до завершення розслідування від виконання службових обов'язків задіяних у справі службових осіб.

ВАТ "Квазар" спеціалізується на виробництві інтегральних мікросхем, виробів фотоелектронікі (сонячні елементи, панелі та системи). Завод об'єднує близько 130 будинків і займає територію площею 23 га.

На даний час КМ SECURЕ CORP належить 47,35% акцій "Квазар", компанії "Техпроект" (РФ) - 17%, Сергію Берінгову - 11,87%. Крім того, низка працівників підприємства, включаючи голову правління Сергія Монакова, володіє ще 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: