Ющенка хочуть посадити за Зміїний

Вівторок, 3 лютого 2009, 18:03
 

Лідер Компартії Петро Симоненко вимагає від Верховної Ради негайного розгляду питання особистої відповідальності президента Віктора Ющенка "за порушення територіальної цілісності України".

Про це йдеться у заяві Симоненка, поширеній прес-службою КПУ.

"Ми також вимагаємо щоб Генеральна прокуратура негайно порушила кримінальну справу за фактом державної зради у зв'язку з фактичною втратою Україною значної частини стратегічної економічної території та морського шельфу біля острова Зміїний", - заявив він.

Симоненко наголосив, що рішення Міжнародного суду ООН, "який фактично не визнав водний простір та шельф біля Зміїного виключно українською територією, може мати катастрофічні наслідки для нашої країни".

Реклама:

"Фактично через політичну неспроможність Ющенка як президента, через злочинну бездарність його владного оточення, через злочинні дії МЗС і особисто міністра закордонних справ Огризка, створено прецедент, який дає "зелене світло" для територіальних посягань на Україну з боку інших держав", - заявляє він.

Симоненко нагадав, що такі територіальні претензії вже озвучувалися з боку високопосадовців деяких держав, що межують з Україною.

"Україна стала черговою жертвою третього переділу Світу і нового територіального розподілу Європи", - зазначив він.

Симоненко також заявив, що за часів президентства Ющенка "Україна без війни втрачає свої землі".

"Якщо сьогодні не прибрати з політичної арени ющенків та огризків, завтра Україну розірвуть на шматки", - сказав він.

Як відомо, Міжнародний суд ООН вирішив, що острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: