"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch погіршило рейтинги чотирьох українських банків

Понеділок, 26 січня 2009, 16:23
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) чотирьох українських банків: "Кредитпромбанку", "Укргазбанку", "ВіЕйБі Банку" - з "B-" до "CCC" і "Родовід Банку" - з "CCC" до "CC".

Про це йдеться в повідомленні агентства в понеділок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, агентство також знизило національний довгостроковий рейтинг "Діамантбанку" та індивідуальний рейтинг "Сведбанку" (Україна).

Одночасно Fitch підтвердило рейтинги семи інших українських банків - "Приватбанку", "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ), "Індустріалбанку", банків "Кредит-Дніпро", "Форум", "Південний" та "Хрещатик".

Прогноз за довгостроковими РДЕ усіх банків, крім "Діамантбанку", який не має РДЕ, - "негативний".

Агентство уточнює, що рейтингові дії пішли за аналізом по 11 приватним українським банкам, які знаходяться у власності українських власників, а також по двом банківським установам у власності іноземних власників - "Сведбанку" і банку "Форум".

"Зниження рейтингів відображає посилення ризиків ліквідності і ризиків, пов'язаних з якістю активів, а також підвищення тиску на капітал, з якими стикаються українські банки через різке знецінення гривні в четвертому кварталі 2008 року, і більш слабкого прогнозу відносно економіки України", - відзначається в повідомленні Fitch.

На думку агентства, банки, рейтинги яких були знижена, є найбільш вразливими до цих ризиків через що проводилися в останні роки стратегій, націлених на зростання, і вже виявили погіршення якості активів, показників капіталізації або ліквідності у цих фінансових організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: