"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ у вівторок продав на міжбанку 67 мільйонів доларів

Вівторок, 20 січня 2009, 17:07
 

Національний банк України (НБУ) продав на міжбанківському валютному ринку у вівторок, 20 січня, 67 млн. дол. за курсом 7,90 грн./дол.

Про це повідомив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нацбанк допомагає ринку повернути курсове значення менше 8 грн./дол. Сьогодні Нацбанк продав 67 млн. дол: середньозважений курс за операціями з доларом очікується на рівні не гірше, ніж 7,95 грн./дол. На цьому тижні Нацбанк або зрівняє офіційний курс з ринковим, або скоротить розрив між ними до 1-2%", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Нацбанк поки не використав кошти Міжнародного валютного фонду (МВФ) для проведення інтервенцій на підтримку гривні.

"Думаю, що чергові переговори з місією МВФ (прибуття місії до Київу за технічних причин перенеслися з 20 на 21 січня ) пройдуть успішно. Нацбанк почуває себе впевнено тому, що валютні резерви у нас в доброму стані. Складніше буде з питаннями бюджетної політики ", - відзначив Литвицький.

При цьому він підкреслив важливість якнайшвидшого перегляду держбюджету на 2009 рік, оскільки він "не витримує критики з точки зору макроекономічних показників".

Документ потрібно переглянути з урахуванням підсумків промисловості в 2008 році, визначення цін на газ у 2009 році, вирішення проблеми "Промінвестбанку" і завершення моніторингу банків з метою визначення потреби у докапіталізаціі, - підкреслив Литвицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: