Банк "Надра" розлучається Fitch Ratings

Вівторок, 20 січня 2009, 12:03

Банк "Надра" припиняє співпрацю з міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings

Про це повідомили у прес-службі банка у вівторок, пише "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з накопиченим досвідом взаємодії з рейтинговим агентством Fitch Ratings і відповідно до термінів закінчення договірних зобов'язань сторін ВАТ КБ "Надра" було вирішено про припинення співпраці з даним агентством", - указується в прес-релізі банку.

Згідно прес-релізу, буде продовжений рейтинговий супровід кредитно-фінансової установи з боку міжнародних рейтингових агентств Moody's Investors Service і Standard&Poor's.

Реклама:

"Таке рішення знаходиться в рамках прийнятого плану структуризації роботи ВАТ КБ "Надра" з рейтинговими агентствами і передбачає як припинення дії відповідної комерційної угоди, так і зупинку надання ВАТ КБ "Надра" внутрішньої інформації для Fitch Ratings, право на отримання якої агентство мало відповідно до умов угоди", - наголошується в прес-релізі.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. За даними Нацбанку України, до 1 жовтня 2008 року за розміром спільних активів (26,186 млрд грн.) банк "Надра" займав сьоме місце серед 181 банку, що діяли в країні.

За даними уряду України банк "Надра" є одним з найбільших одержувачів підтримки з боку Нацбанку: прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в грудні-2008 заявила, що банк "Надра" привабив рефінансування Нацбанку у розмірі 7,1 млрд грн. і направив велику частину цих коштів на покупку валюти, що стало одним з чинників прискорення девальвації гривні.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%). За даними агентства Fitch, на початок квітня-2007 основними акціонерами банку були Вадим Пятов, Сергій Лагур, Тімотеуш Флейшар і Ігор Гіленко (бенефіціарні власники 86,6% акцій, включаючи 31,4% акцій, що належать президентові банку Гіленко).

На початку листопада-2008 Group DF, що належить Дмитру Фірташу, заявила про намір придбати контрольний пакет акцій цієї кредитно-фінансової установи: може бути завершена в травні-2009.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: