"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міллєр: "Ціна газу в першому кварталі - 360 доларів"

Вівторок, 20 січня 2009, 10:56

Поставки газу в Україну будуть здійснюватися за ціною 360 доларів за тисячу кубометрів

Про це заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі з президентом Росії Дмитром Мєдвєдєвим, повідомляє "Інтерфакс-Україна"..

"У першому кварталі цього року газ буде постачатися за ринковою формулою ціни, і базова ціна складе 450 доларів. З урахуванням понижуючого коефіцієнта у 20% ціна складе 360 доларів", - сказав Міллєр.

Президент Росії попросив уточнити, що означає понижуючий коефіцієнт.

Реклама:

"Знижка була застосована через те, що тариф за транзит залишився на рівні 2008 року, тобто 1,7 долара за тисячу кубометрів за 100 км", - сказав Міллер.

"З точки зору економічних інтересів та доцільності ухвалено рішення, що ми можемо піти на зустріч Україні і надати знижку в 20%", - додав він.

Міллер зазначив, що "з 2010 року" Газпром "у відповідності з довгостроковим контрактом виходить на ринкові ціни".

"Строго кажучи, ми вже вийшли на ринкові принципи ціноутворення, просто застосували спеціальні умови", - сказав у свою чергу Медведєв.

У ході зустрічі Міллер також зазначив, що "в 2008 році" Газпром "постачав Україні газ по 179,5 доларів за тисячу кубометрів, і це була зовсім не ринкова ціна".

"До 31 грудня ми вийшли на домовленості, які так і не були закріплені, про ціну в 250 доларів, але передбачають механізм спільного експорту газу, щоб українська сторона могла отримувати прибуток, який дозволив би їй дотувати своїх споживачів до 235 доларів", - додав Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!