"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром скаржиться на Ющенка, який заважає підписати протокол

Субота, 10 січня 2009, 11:07

Запропонований Росією міжнародний протокол про створення багатосторонньої комісії з моніторингу транзиту газу через українську територію поки не підписаний українською стороною.

Цього не відбувається через позицію президента України Віктора Ющенка, заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Раніше в п'ятницю увечері в будинку прийомів голови української держави відбулася зустріч президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і прем'єр-міністра Чехії, головуючої в ЄС, Мірека Тополанека.

За підсумками зустрічі Тимошенко заявила, що Україна готова підписати запропонований Росією протокол по створенню багатосторонньої комісії з моніторингу транзиту газу через українську територію.

Реклама:

"Ми бачимо ці заяви, але протокол про створення багатосторонньої комісії з моніторингу транзиту газу через територію України так і не підписаний, а це означає, що, мабуть, постачанням нашого газу в черговий раз заважає рішення (або відсутність рішення) президента України", - сказав у зв'язку з цим офіційний представник "Газпрому" вночі в ефірі Першого каналу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що європейські спостерігачі прибули до Києва в п'ятницю і приступили до здійснення моніторингу.

Як сказав Купріянов: "До тих пір, поки протокол не підписаний всіма сторонами, ці фахівці не мають статусу спостерігачів. При цьому моніторити в Києві їм взагалі нічого. Робота по моніторингу повинна здійснюватися на входах і виходах української газотранспортної системи і на підземних газових сховищах України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!