"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зупинився ще один завод

Субота, 10 січня 2009, 11:05

У п'ятницю на ЗАТ "Сєверодонецьке об`єднання Азот" зупинені основні виробництва. Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Сєверодонецької міської ради.

Згідно з повідомленням, зупинка відбулася у зв`язку з обмеженням споживання природного газу за узгодженням з НАК "Нафтогаз України".

8 січня на брифінгу в Києві заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч повідомив, що підприємства хімічної промисловості України на прохання НАК "Нафтогаз України" тимчасово скоротили споживання газу на 50%.

"Ми попросили хімічні підприємства скоротити на 50% споживання газу на 1-2 дні. Це близько 15 млн. кубометрів на добу", - сказав він.

Реклама:

При цьому Тріколіч додав, що "ми вирівняємо ситуацію, і вже завтра (9 січня ) почнемо відновлення газу в повному обсязі".

До хімічних підприємств, які споживають газ як сировину, віднесені ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Концерн Стирол", ВАТ "Одеський припортовий завод", ВАТ "Азот", а також "Сєверодонецьке об`єднання "Азот".

ЗАТ "Сєверодонецьке об`єднання "Азот" (Луганська обл.) є третім за величиною в Україні виробником аміаку і одним із найбільших в Європі хімічних підприємств з виробництва азотних добрив, метанолу, оцтової кислоти, вінілацетату і його похідних, ацетилену, формаліну, каталізаторів, товарів побутової хімії й іншої хімічної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!