У Фірташа хвилюються за газ зі сховищ

П'ятниця, 2 січня 2009, 13:16
 

Компанія RosUkrEnergo AG (Швейцарія) заявляє, що НАК "Нафтогаз України" порушує зобов`язання за контрактом з компанією на підняття і транспортування газу з підземних сховищ газу (ПСГ).

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-секретара компанії RosUkrEnergo Андрій Кнутова.

"НАК "Нафтогаз України" порушує свої зобов`язання за чинним контрактом з компанією RosUkrEnergo на підняття і транспортування природного газу з ПСГ, тим самим блокує роботу нашої компанії. НАК "Нафтогаз України" відмовилася надавати необхідні обсяги газу, що належить компанії RosUkrEnergo, з ПСГ України. Звертаємо увагу, що цей газ призначений виключно для європейських споживачів", - сказав Кнутов.

При цьому він додав, що "компанія RosUkrEnergo нагадує, що в разі здійснення НАК "Нафтогаз України" несанкціонованого відбору природного газу з ПСГ України і/чи транзитних газопроводів, які належать RosUkrEnergo, відповідальність за відшкодування всіх збитків компанії RosUkrEnergo, викликаних пред`явленням претензій з боку європейських покупців, нестиме НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Як повідомлялося, 1 січня "Газпром" припинив постачання газу до України через відсутність контракту на постачання в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: