Ющенко ще раз передав "привіт" уряду щодо проблеми з Vanco

Вівторок, 23 грудня 2008, 19:16
 

Президент Віктор Ющенко вважає, що проблема нерозпочатої розробки шельфу Чорного моря пов'язана з деструктивними діями уряду.

Про це він заявив на підсумковій річній прес-конференції.

"Якби не деструктивна політика уряду, то на шельфі Чорного моря вже в листопаді повинна була стояти вишка", - наголосив Ющенко.

Він підкреслив, що вітчизняні компанії (в тому числі НАК "Нафтогаз України")  не в змозі займатися цими проектами, тому що в бюджеті цих компаній не передбачено коштів на такі проекти.

Реклама:

"До сьогоднішнього року НАК "Нафтогаз України" незбалансований і не приходиться говорити про те, що ця компанія може здійснювати розробку на шельфі Чорного моря", - сказав президент.

Ющенко заявив, що він буде все робити, шоб видобування природних ресурсів стало пріоритетним напрямком розвитку економіки.  

"Я сподіваюсь, що 2009 рік буде знаковим для цього питання", - підтверди він.

Як повідомлялося, після зміни уряду Мінприроди аннулювало дозвіл на розробку надр компанією Vanco Prykerchenska Ltd. в квітні поточного року, а також залучило юридичну компанію Barlow Lyde & Gilbert LLP (Великобританія), яка на цей час опрацьовує правові наслідки для України від скасування угоди.

Ющенко зажадав від уряду призупинити дію рішення про анулювання ліцензії та продовжити переговори з інвестором, однак Кабмін не погодився.

У свою чергу, Vanсo звернулася до міжнародного арбітражу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: