НАЦБАНК ШАНТАЖУВАВ ТИМОШЕНКО?

Четвер, 18 грудня 2008, 16:53

Прем'єр Юлія Тимошенко сподівається, що БЮТ в парламенті не допустить розгляду будь-яких питань, поки не відбудеться звіт голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

Про це Тимошенко заявила в четвер на брифінгу.

"Я сподіваюсь на те, що фракція БЮТ у Верховній раді не допустить розгляду будь-яких питань, поки не буде звіту голови національного банку, і поки не буде подання президента на звільнення Голови національного банку", - заявила Тимошенко.

"З цієї хвилини всі компроміси завершилися, і ми будемо діяти абсолютно законним, відкритим і публічним шляхом", - наголосила Тимошенко.

Реклама:

"Коли я попередила Стельмаха та його заступника Олександра Шаповалова, що оприлюдню інформацію (про фінансові спекуляції), вони сказали, що якщо я виступлю публічно, уряд більше не отримає жодної копійки грошей", - додала вона.

"Що це за поведінка, як вона взагалі мала можливість бути і чому Нацбанк собі таке сьогодні дозволяє?!" - обиралась Тимошенко.

Вона також наголосила, що справжній курс долара по відношенню до гривні має становити 6,57 за долар.

"Курс гривні, який сьогодні демонструє Нацбанк, не має під собою ніяких економічних причин. Максимум, що може бути на фоні кризи - це 6,57. Це по нашим розрахункам уряду, але не більше", - наголосила Тимошенко.

Вона додала, що "будь-яке нове професійне керівництво НБУ може спокійно повернути курс до економічно і фінансово обґрунтованих меж".

"Я вірю, що з сьогодні Нацбанк почне ставити курс на місце і припинить на цьому заробляти мільярди з своєю бандою разом... Я уважно слідкую за курсом гривні і з кожним кроком курсу гривні я продовжу застосовувати ці кроки, в тому числі і на міжнародному рівні", - наголосила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: