"НАФТОГАЗ" НЕ ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ПЛАТИТИ

Четвер, 18 грудня 2008, 14:36
 

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" не повідомляла ні ВАТ "Газпром", ні швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo про те, що після переказу 800 млн. дол. за спожитий природний газ вона припинить розрахунки за нього до кінця року.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління із зв'язків з громадськістю НАК Валентин Землянський.

"Погашення кредиторської заборгованості перед RosUkrEnergo проходить в штатному режимі, підтвердженням чому як раз і є переклад чергового траншу у 800 млн. дол.", - сказав він у четвер, коментуючи заяви "Газпрому" нібито про відмову української сторони платити за постачання газу за листопад-грудень .

Землянський підтвердив раніше озвучену в цей день інформацію президента України Віктора Ющенка, що найближчим часом "Нафтогаз України" має намір перевести ще 200 млн. дол.

"Таким чином," Газпром "дещо перебільшує, говорячи про відсутність можливості переходу на прямі контракти і можливого відключенні газу для України з 1 січня 2009 року", - підкреслив начальник управління із зв'язків з громадськістю НАК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: