"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд "народив" занадто оптимістичні макропоказники на 2009 рік

Середа, 17 грудня 2008, 17:52
 

Уряд на засіданні у середу прийняв постанову про уточнення основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2009 рік.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Як повідомив міністр економіки Богдан Данилишин , відповідно до зазначеного рішення, в основу прогнозу покладено оптимістичний сценарій розвитку економіки.

Зокрема передбачається зростання ВВП на рівні 0,4% до попереднього року, індекс споживчих цін - 109,5% (грудень до грудня), індекс цін виробників - 112%.

Реклама:

За словами Данилишина, уточнені макропоказники враховують наслідки реалізації системних антикризових заходів уряду.

Міністр відзначив, що уточнені макропоказники передбачають покращення динаміки світових цін, а відповідно - попиту на зовнішніх ринках металу.

Міністр економіки також пояснив, що відповідно до нового сценарію економічного і соціального розвитку країни на наступний рік,  попит в економіці  буде підтримуватися на мінімально-достатньому рівні, зокрема,  завдяки  проведенню індексації заробітної плати як для  бюджетної сфери, так і для економіки в цілому.

Уряд також прогнозує суттєве уповільнення  інфляційної динаміки, порівняно з  попередніми двома роками внаслідок скорочення або суттєвого уповільнення  зростання внутрішніх цін.

 Зокрема індекс споживчих цін на 2009 рік прогнозується на рівні - 9,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!