"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко розраховує на прийняття держбюджету-2009 в грудні

Понеділок, 15 грудня 2008, 11:55
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує на прийняття державного бюджету на 2009 рік до кінця грудня.

Про це вона повідомила, відкриваючи нараду Кабінету Міністрів, передає агентство "Українські новини".

"Я хотіла б висловити надію, що парламент прийме (до кінця 2008 року) бюджет на 2009 рік", - сказала вона.

Тимошенко висловилася за те, щоб парламент уже в найближчі дні почав розгляд проекту держбюджету-2009, поданого Кабміном у Раду ще восени з паралельним початком роботи бюджетного комітету щодо вдосконалення цього документа з урахуванням нинішніх економічних реалій.

Реклама:

"Я звернулася до голови Верховної Ради, щоб ми на цьому тижні розглянули той бюджет, який було подано ще раніше. Водночас разом з бюджетним комітетом доробимо документ і вийдемо на наступному тижні на варіант, який враховує світову фінансову кризу", - сказала прем'єр.

Тимошенко також зазначила, що провела в понеділок зустріч із головою Верховної Ради Володимиром Литвином для обговорення перспектив прийняття держбюджету-2009.

Як повідомляло агентство, Кабмін у вересні прогнозував зростання ВВП 2009 року на рівні 6%, інфляцію - 9,5%, обсяг промислового виробництва - 5,7%, виходячи з яких сформував проект держбюджету-2009.

У листопаді Кабмін відкликав з Верховної Ради проект держбюджету-2009 для допрацювання з урахуванням наслідків світової фінансової кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!