"Нафтогаз" плавить Черновецького і Пінчука: КМДА подала в суд

П'ятниця, 12 грудня 2008, 14:40
 

Київська міськадміністрація (КМДА) подала до Господарського суду Києва позов до національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" та її дочірньої компанії "Укртрансгаз" з приводу обмежень поставок газу АК "Київенерго".

Про це заявив мер Леонід Черновецький журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Щойно я підписав претензії до" Нафтогазу "і за дві години я продемонструю - сподіваюся на суд - рішення, за яким іменем Україн "Нафтогазу" буде заборонено відключати киян від тепла", - сказав він.

"Сподіваюся, що протягом декількох днів ми цю проблему закриємо", - заявив мер.

"Я жалкуу, що політика превалює над економікою", - зазначив Черновецький, коментуючи відключення близько половини житлових будинків в Києві від гарячого водопостачання.

"Я з повною відповідальністю заявляю: Київ не винен "Нафтогазу" жодної копійки - ні Київ, ні "Київенерго" в тому числі", - заявив мер.

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" також заявила про різке зниження тиску природного газу, що подається на ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" ("Інтерпайп НТЗ", Дніпропетровськ).

Як повідомляється, 11 грудня тиск у системі подачі газу на підприємство було зменшено до критичного рівня.

"Сьогодні (11 грудня) нами зафіксовано суттєве зниження подачі газу на" Інтерпайп НТЗ ": о 17:00 тиск впав з 2,1 атмосфери до 1,8 атмосфери, о19.00 - вже до 1,4 атмосфери", - зазначено в повідомленні.

При цьому в прес-релізі підкреслюється, що між "Інтерпайп НТЗ", НАК "Нафтогаз України", а також її дочірньою компанією "Газ України" немає жодних розбіжностей за розрахунками за споживаний природний газ.

"Однак через бюрократичні проблеми між дочірніми підприємствами НАК "Нафтогаз України" роботу нашого заводу поставлено під загрозу. Сподіваюся, що ця ситуація буде оперативно вирішена і підприємство повернеться до звичного режиму роботи", - прокоментував ситуацію голова правління "Інтерпайп НТЗ" Андрій Коротков .

Як відомо, трубно-колісна компанія "Інтерпайп" належить до сфери впливу бізнесмена Віктора Пінчука. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: