"Газпром" лякає Україну наслідками невиплати боргу

Четвер, 11 грудня 2008, 12:23
 

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер попереджає про можливість серйозних наслідків у разі невиплати Україною боргу за газ.

Як повідомляє "УНІАН", про це він заявив в своєму виступі в середу в Берліні на 19 засіданні Європейського ділового конгресу (ЄДК).

Він звернув особливу увагу присутніх на ситуацію, що стрімко загострюється, з невиплатою Україною "Газпрому" заборгованості за поставлений газ.

"Подальше посилення цієї проблеми може мати серйозні негативні наслідки, які не можна не враховувати", - заявив Міллер.

Реклама:

25 листопада цього року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" домовилися про погашення до 1 грудня 2008 року заборгованості за газ, поставлений в Україну у вересні, і частини боргу за жовтень.

За оцінкою російської сторони, заборгованість "Нафтогазу" за газ, поставлений у вересні, жовтні і листопаді 2008 року, з урахуванням пені і штрафів, становить 2,4 млрд. дол.

Станом на 2 грудня 2008 року НАК "Нафтогаз України" погасив 268,7 млн. дол. заборгованості за газ перед компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія).

2 грудня "Нафтогаз України" попросив "Газпром" про відстрочення за розрахунками з газовим боргом за вересень і частково за жовтень.

За словами офіційного представника російського холдингу Сергія Купріянова, борг за поставки газу у вересні українська сторона не сплатила.

Президент Росії Дмитро Медведєв не виключив можливості використання судових процедур для стягнення боргів з українських компаній, що купують російський газ.

Як повідомлялося, переговори "Нафтогазу" і "Газпрому" щодо відстрочення тривають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: