Клюєвим не вистачило коштів на "Промінвестбанк"?

Середа, 10 грудня 2008, 11:03
 

Новим власникам "Промінвестбанку" (ПІБ) не вдалося провести додаткову емісію акцій, намічену в рамках фінансового оздоровлення банку.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Емісію в ПІБ закрили. Можлива участь держави в подальшій долі банку", - сказали агентству.

За його словами, стан банку напередодні розглядався правлінням Національного банку України.

Реклама:

НБУ з 7 жовтня ввів у "Промінвестбанк" тимчасову адміністрацію. Влада країни розглядала можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.

Однак 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник голови НБУ Володимир Кротюк повідомив, що інвестором ПІБа стала австрійська холдингова компанія SLAV AG, співвласниками якої є брати Андрій і Сергій Клюєви, які придбали 68% акцій банку.

Спочатку нові стратегічні інвестори кредитно-фінансової установи взяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акції допеміссії банку сумою 900 млн. грн., у результаті чого статутний капітал банку зросте до 1,1 млрд. грн.

Крім того, нові власники запланували до 5 грудня внести в банк депозит або надати субординований кредит сумою 3,6 млрд. грн. Потім ці терміни кілька разів переносилися.

Передбачалося, що у випадку виконання інвесторами всіх зобов'язань тимчасова адміністрація з ПІБа буде виведена. У противному випадку можливе повернення до питання про націоналізацію банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: