В США дають можливість автовиробникам протриматися до березня

Понеділок, 8 грудня 2008, 09:59
 

Лідери демократичної більшості в конгресі США і Білий дім досягли принципової домовленості про надання термінової допомоги найбільшим американським автовиробникам обсягом 15 млрд. дол.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Передбачається, що кошти на підтримку "Детройтської трійки" будуть виділені з програми, що призначалася завжди на фінансування впровадження технологій, які дозволяють заощаджувати паливо, повідомляє Financial Times.

При цьому General Motors, Chrysler, Ford отримають менше 34 млрд. дол., які вони просили в ході парламентських слухань минулого тижня. 15 млрд. дол., що виділяються, повинні дозволити їм протриматися до березня.

Реклама:

На настрої законодавців, що ще в четвер без особливого ентузіазму реагували на заклики автокомпаній про допомогу, вплинули п'ятничні дані про різке скорочення кількості робочих місць в США - на 533 тис. за листопад.

Банкрутство General Motors, Chrysler, Ford може погіршити ситуацію в економіці США.

"Банкрутство цих компаній лише значно загострить кредитну кризу", - заявив на слуханнях в п'ятницю голова фінансового комітету американського конгресу Барні Френк. Крах галузі буде означати втрату для США 3 млн. робочих місць, а також 150 млрд. дол. податкових надходжень, заявив головний виконавчий директор GM Рік Вагонер.

      

Продажі нових автомашин у США під впливом кризи знизилися в листопаді на 37% у порівнянні з тим же місяцем минулого року, повернувшись на рівень 1982 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: