"Нафтогаз" знову веде переговори з Москвою

Вівторок, 2 грудня 2008, 10:56
 

Делегація Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на чолі з головою правління Олегом Дубиною відбула на переговори в Москву.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За його словами, у ході зустрічей з керівництвом ВАТ "Газпром" передбачається обговорити підсумки виконання досягнутих домовленостей про погашення боргу.

Згідно з інформацією, НАК до кінця дня п'ятниці мала практично повну суму у валюті, необхідну для сплати боргу швейцарському газовому трейдеру RosUkrEnergo (RUE) за вересень (380 млн. дол.) і, частково, жовтень.

Реклама:

Як повідомлялося, 2 жовтня голови урядів України й Росії підписали меморандум про співробітництво в газовій сфері.

Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між "Газпромом" й "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року за умови повного погашення "Нафтогазом України" всієї наявної заборгованості за поставлений газ.

Наприкінці листопада голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що борг України за газ оцінюється в 2,4 млрд. дол., а президент Росії Дмитро Медведєв доручив терміново вирішити цю проблему, у тому числі, при необхідності, у судовому порядку.

Згідно з даними RosUkrEnergo, борг "Нафтогазу" становить 2,409 млрд. дол., у тому числі 428,7 млн. дол. - за поставки у вересні, 798,6 млн. дол. - жовтні й 834,5 млн. дол. - листопаді, а також 347,1 млн. дол. - штрафи й пені за несвоєчасні розрахунки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!