Мєдвєдков виправдався перед Україною за СОТ

Четвер, 27 листопада 2008, 12:15
 

Заяви про вихід України з переговорів про приєднання РФ до СОТ не відповідають дійсності, заявляють у Москві.

Голова російської делегації на переговорах з приєднання до СОТ Максим Мєдвєдков заявив, що заяви деяких ЗМІ з посиланням на нього про те, що Україна заявила про вихід з переговорного процесу "є помилковими". Про це він повідомив агентству "Інтерфакс".

За словами Мєдвєдкова, українська делегація брала участь у засіданні робочої групи і ніяких заяв про можливості виходу не робила.

"Для нас участь України в переговорному процесі, скоріше, плюс, а не мінус. Україна сама недавно стала членом СОТ і знає, які труднощі виникають на шляху приєднання, і може допомогти нам у цій процедурі", - відзначив Мєдвєдков.

Реклама:

Він також повідомив, що грузинська делегація також брала участь у засіданні групи і заявила про те, що усі раніше висунуті нею вимоги залишаються.

За його словами, робоча група з приєднання РФ до СОТ розглянула на цьому тижні в Женеві нову версію підсумкової доповіді, підготовленої в серпні, констатувавши наявність 3 "великих питань" і приблизно 15-20 питань, що носять технічний характер.

Він нагадав, що до "великих питань" або "політичних" відноситься режим експортних мит, у тому числі на ліс, умови функціонування держторгпідприємств, а також розмір субсидій сільському господарству.

За його словами, рішення уряду РФ перенести наступну дату підвищення експортного мита на ліс на 9-12 місяців не вирішило питання з експортними митами, тому що обговорюється їхній режим після приєднання до СОТ, але зробило сам процес обговорення "набагато більш спокійним".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: