"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна не пускає Росію в СОТ?

Середа, 26 листопада 2008, 11:15
 

Заступник міністра економіки Валерій Пятницький називає неправдивою інформацію про те, що Україна нібито відмовилася від двосторонніх переговорів щодо умов вступу Росії до СОТ.

Відповідну інформацію поширив сайт "Україна і СОТ" в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми ні від чого не відмовлялися, ні на що не погоджувалися і з робочої групи не виходили", - заявив Пятницький, повернувшись з Женеви, де відбулися двосторонні переговори з Росією про вступ до СОТ.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що українська сторона на переговорах у Женеві вирішила вийти з двосторонніх переговорів із вступу Росії до СОТ.

Реклама:

Україна не буде брати участь у двосторонніх переговорах із вступу Росії до СОТ.

Газета "Комерсант-Україна" пише при цьому, що Україна відмовилася висувати Росії вимоги.

"Як ми і припускали, українська сторона відмовилася від ведення двосторонніх переговорів", - повідомив директор департаменту торговельних переговорів мінекономрозвитку Росії Максим Мєдвєдков за підсумками засідання робочої групи із вступу Росії до СОТ в Женеві.

За словами джерела видання, близького до секретаріату СОТ, російській делегації вдалося переконати українських колег, що діючий між країнами режим вільної торгівлі значно вигідніше для України, ніж режим торгівлі СОТ.

"По суті, Україна і Росія і так вже мають режим вільної торгівлі - про що ж ще говорити", - сказав співрозмовник видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: