"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Після атаки "Газпрому" Тимошенко повернулася до старої ідеї

Вівторок, 25 листопада 2008, 12:50
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила терміново розробити концепцію заміщення газу електроенергією при опаленні і підігріві води.

Про це вона заявила у вівторок у ході наради з міністрами, присвяченої інфраструктурним проектам в енергетичній галузі, повідомляє Лігабізнесінформ.

Тимошенко уточнила: "Я хотіла б, щоб ми не залишали цю тему для майбутніх поколінь".

"Шановні колеги, ми споживаємо в два рази менше електроенергії, ніж можемо робити. Сьогодні теплообмінні агрегати, що можуть бути встановлені й у багатоповерхівках, і в приватних житлових будинках, дають нам істотне зниження вартості тепла і гарячої води, дають повне скорочення викидів, якими супроводжується обігрів води і приміщень з використанням газу і вугілля", - сказала вона.

Реклама:

Тимошенко попросила Міністерство палива й енергетики, Міністерство регіональної політики і будівництва, Міністерство з питань житлово-комунального господарства, Міністерство екології, представників Національного агентства по енергозбереженню під керівництвом керівника групи радників прем'єр-міністра Віталія Гайдука терміново підготувати концепцію цього проекту.

На думку деяких експертів, "Газпром" знову може перекрити газ Україні.

Причиною цього може стати борг України за газ, що, за даними "Газпрому", складає $2,4 млрд. Російський газовий монополіст попередив Україну, що вже підготував документи для звернення в один з міжнародних судів зі скаргою на несплату борга.

У той же час, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на тому, що "Газпрому" за постачання газу заборгувала компанія "Росукренерго", а  не Україна.

Раніше Тимошенко відстоювала ідею заміщення використання газу електроенергією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: