"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жеваго чекає на фармацевтичний дефолт

Вівторок, 25 листопада 2008, 10:55
 

"Київмедпрепарат" не зміг виконати зобов'язання за викупом облігацій, запропонованих до оферти.

Криза ліквідності вперше відбилася на борговому ринку цінних паперів українських медпідприємств, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

В нинішніх умовах компанія буде змушена запропонувати власникам облігацій компромісний варіант їхнього погашення. На думку експертів, до кінця року кількість технічних дефолтов українських компаній збільшиться.

Голова правління "БМ Банку" Віталій Ломаковіч у понеділок поширив заяву про те, що "Київмедпрепарат" не виконав зобов'язань за достроковим викупом своїх облігацій, що були пред'явлені до оферти.

Реклама:

 Як пояснила пресс-секретар "БМ Банку" Тетяна Єфремова, у вересні банк купив облігацій "Київмедпрепарата" на 5 млн. грн., уклавши угоду РЕПО з андеррайтером випуску ІК "Арта цінні папери", що повинна була викупити цей обсяг після закінчення терміну договору.

"Після декількох відмов інвесткомпаній ми вирішили дочекатися оферти",- відзначила вона. Однак, дочекавшись оферти - 18-21 листопада, банк не зміг повернути вкладені в компанію гроші.

"Цей випадок являє приклад неетичної поведінки в бізнесі... Ми маємо намір звернутися до суду з позовом до компаній "Київмедпрепарат" і "Арта цінні папери" про стягнення вартості облігацій, що знаходяться в портфелі,",- заявив пан Ломаковіч.

ВАТ "Київмедпрепарат" спеціалізується на виробництві антибіотиків. Виторг у 2007 році - 295,79 млн. грн., чистий прибуток - 26,67 млн. грн. Входить у другу за розміром фармацевтичну компанію в Україні - корпорацію "Артеріум". Серед її акціонерів - група "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: