"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заарештували керівника "Кінгс Кепітал", яка перевершила "Еліту-Центр"

Понеділок, 24 листопада 2008, 15:02

Столична міліція  затримала керівника фінансової компанії «Кінгс Кепітал» Олександра Бандурченка, за обвинуваченням у шахрайстві з коштами громадян.

Про це сьогодні заявив начальник Головного управління МВС України у місті Києві Віталій Ярема, повідомляє агентство "УНіАН" .

"На разі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання і дає свідчення про події, які відбувалися за останні півтора року, коли під відповідні інвестиційні угоди бралися у великій кількості гроші громадян", - сказав головний міліціонер Києва.

Водночас Ярема зауважив, що підставою для порушення кримінальної справи за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) стали заяви від близько 60 громадян, які відповідно до укладених угод з "Кінгс Кепітал" не можуть отримати ані обіцяні відсотки, ані вкладені кошти.

Реклама:

На уточнююче питання, до якої категорії населення відносяться потерпілі, Ярема сказав, що "переважна більшість громадян, які здавали кошти, є прихожанами (протестантської церкви - ЕП.) Посольство Боже".

На разі міліція має інформацію про те, що вкладені громадянами кошти готівкою вивозилися за межі України.

"Сума коштів, отриманих від громадян, перевищує 100 млн. доларів. Тобто це більше, ніж "Еліта-Центр", - додав Ярема.

Також Ярема пообіцяв, що міліція забезпечить відповідні заходи для повернення вкладів громадян.

За його словами, наразі накладено арешти на об’єкти нерухомості і земельні ділянки, які належать "Кінгс Кепітал", "але цих коштів буде дуже замало для відшкодування".

Тому в даний час міліція докладає всіх зусиль, щоб відстежити рух коштів за рахунками.

Також начальник столичною міліції зауважив, що сьогодні в одному з судів Києва вирішуватиметься питання про обрання Бандурченку міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, раніше заступник голови Верховної Ради України, один із лідерів БЮТ Микола Томенко направив звернення до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням розслідувати діяльність фінансової групи "Кінгс Кепітал", зокрема, у зв`язку з відмовою виплачувати гроші своїм вкладникам.

12 листопада керівництво компанії "Кінгс Кепітал" заявило про рішення тимчасово припинити виплати клієнтам.

17 листопада Луценко повідомив, що співробітники міліції отримали дозвіл прокуратури на зняття банківської таємниці з рахунків київської фінансової компанії "Кінгз Кепітал".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: