Жеваго з власника Ferrexpo перетворився на ії топ-менеджера

Середа, 29 жовтня 2008, 13:21
 

Гірничорудна компанія Ferrexpo Plc, основним активом якої є ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК), через падіння попиту і відстрочки платежів споживачами знизить виробництво залізної руди в четвертому кварталі 2008 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Ferrexpo оцінює негативний ефект від економічного спаду в 5-10% очікуваних продажів за підсумками 2008 року. Однак його вплив на річні фінансові показники може пом'якшити зниження витрат, а також девальвація гривні.

На фоні світової кризи рада директорів Ferrexpo переглянула стратегію компанії і прийняла рішення відкласти всі стратегічні проекти і зосередитися на розвитку й підтримці існуючих українських потужностей.

Реклама:

Незважаючи на досягнуті позитивні результати програми залучення стратегічного інвестора на Єрістовське і Белановське родовища, Ferrexpo також припиняє реалізацію даного проекту до повернення стабільності на світові сировинні ринки.

Крім того, Ferrexpo також змінює керівництво: компанію залишають генеральний виконавчий директор Майк Оппенгеймер й виконавчий директор з розвитку Денис Макшейн.

На посаду генерального виконавчого директора призначений основний бенефіціар компанії Костянтин Жеваго, який сконцентрується на управлінні бізнесом у режимі економії коштів.

До складу ради директорів Ferrexpo увійдуть також два незалежних директори, які є представниками нового акціонера компанії - чеської New World Resources (NWR) - виконавчий директор NWR Міклос Саламон і фінансовий директор Марек Жєлінек.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!