S&P – Україна: прогноз не поліпшується

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 14:20
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило суверенні рейтинги України, прогноз за ними знаходиться на рівні "негативний".

Як повідомляється в прес-релізі агентства, довгостроковий рейтинг країни за зобов'язаннями в іноземній валюті був знижений до "В" з "В+" і за зобов'язаннями у національній валюті до "В+" з "ВВ-".

Рейтинг за національною шкалою знижений до "ua+" з "uaAA". Короткострокові суверенні кредитні рейтинги підтверджені на рівні "В". Суверенний рейтинг імовірності повернення боргу після дефолту залишається на рівні "4". Крім того, знижена оцінка ризику переведення і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників - до "В+" з "ВВ-" (ця оцінка вимірює можливість суверенного уряду обмежувати доступ до валюти несуверенним позичальникам).

Одночасно рейтинги за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті, а також рейтинг за національною шкалою були виведені ыз списку CreditWatch ("рейтинг на перегляді") з негативним прогнозом, куди вони були поміщені 15 жовтня 2008 року, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

"Зниження рейтингів обумовлене зростаючими витратами уряду у зв'язку з необхідністю рекапіталізації банківської системи в умовах зниження економічного зростання і посилення валютних ризиків", - підкреслив кредитний аналітик S&P Френклін Гілл.

"Незабаром Міжнародний валютний фонд (МВФ), імовірно, схвалить одержання урядом України значного кредиту. Крім того, що великий кредит збільшить резерви Національного банку України в іноземній валюті, він може сприяти одержанню додаткових коштів від міжнародних банків розвитку і дружніх урядів. Це може стати основою для проведення важливих бюджетних і економічних реформ", - відзначається в повідомленні.

"Прогноз "негативний" за суверенними кредитними рейтингами України відоброжає імовірність ще одного зниження рейтингів у випадку значних затримок висновку угоди з МВФ або недостатнього політичного консенсусу, що буде негативно впливати на здатність уряду виконати програму МВФ", - підкреслив Гілл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: