"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Роднянський кинув "Плюси"

Вівторок, 21 жовтня 2008, 11:06

Телеканал "1+1" покинули його засновники Олександр Роднянський і Борис Фуксман, які наприкінці минулого тижня продали останні 10% частки телеканалу американській корпорації Central European Media Enterprises (CME).

Про це з посиланням на віце-президента CME Марину Вільямс, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

В результаті оборудки, Роднянський і Фуксман отримали 109,1 млн. дол., а CME стала повноправним власником другого за величиною українського телеканалу,

На початку лютого представники CME заявили, що викупляють у Олександра Роднянського і Бориса Фуксмана "всі міноритарні пакети акцій" (у сумі - 40%) групи компаній "Студія 1+1".

Реклама:

Операцію з купівлі перших 30% компаній CME оформила в липні, пакет був оцінений у 219,6 млн. дол., з яких Фуксман і Роднянський отримали лише 79,6 млн. дол.

Ще 140 млн. дол. дісталися співвласнику "Приватбанку" Ігорю Коломойському в обмін на опціон на покупку 21,67% частки "1+1". Опціон на продаж останніх 10% компаній був визначений у розмірі 95,4 млн. дол. протягом першого року, 102,3 млн. дол. протягом другого і 109,1 дол. млн. в подальші роки. Ціна дострокового викупу - 109,1 млн. дол.

Викупивши 17 жовтня 10% телекомпаній у Бориса Фуксмана і Олександра Роднянського, корпорація CME стала власником 100% ТОВ "ТРК 'Студія 1+1'".

Фуксман і Роднянський підтвердили факт операції. Олександр Роднянський зазначив, що операція була оцінена за верхнім кордоном опційної угоди, оскільки CME запропонувала бізнесменам достроковий викуп. У лютому він говорив, що CME, навпаки, хотіла, щоб він і Борис Фуксман залишалися мінорітаріями "1+1".

"Можливо, СМЕ хотіла наодинці зустріти труднощі фінансової кризи, яка наближається до України, - посміхаючись сказав Борис Фуксман.- Насправді корпорація давно прагнула отримати повний контроль над каналом: така стратегія розвитку їх бізнесу у всіх країнах, де є станції CME". Борис Фуксман також зазначив, що в рамках операції він і пан Роднянський втратили опціон на покупку 10% компаній "Гравіс" (телеканали "Сіті" та "Кіно").

ТОВ "ТРК 'Студія 1+1'" - перший комерційний телеканал в Україні, заснований 1995 року. Займає друге місце за об'ємом аудиторії серед українських телеканалів (середньодобова частка в I півріччі - 16,93% при рейтингу 2,52%). Виручка за шість місяців 2008 року склала 53,47 млн. дол., негативна EBITDA - 3,9 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: