ПОРОШЕНКО НАЦІОНАЛІЗУЄ "ПРОМІНВЕСТБАНК"

Середа, 15 жовтня 2008, 18:28

Рада Національного банку України (НБУ) виступає за проведення націоналізації "Промінвестбанку" (ПІБ), в якому 7 жовтня була введена тимчасова адміністрація, заявив голова Ради НБУ Петро Порошенко, повідомляє агенство "Інтерфакс Україна" .

За його словами, така операція може бути проведена шляхом збільшення статутного капіталу одного з державних банків з подальшим вкладенням коштів однією з цих кредитно-фінансових установ в акції ПІБу.

Нагадаємо, тимчасова адміністрація, введена НБУ в "Промінвестбанк", збиралася продати банк.

До того Національний банк України заявив, що має намір врятувати "Промінвестбанк" від можливого банкротства

ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" ("Промінвестбанк") засновано 1992 року. До липня 2008 року серед його акціонерів не було осіб, що володіли більше 10% статутного капіталу банку.

Реклама:

На 1 жовтня 2008 року його активи склали 27,7 млрд. грн., власний капітал - 3,6 млрд. грн., чистий прибуток - 438,3 млн. грн.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2008 року за розміром спільних активів (27,539 млрд. грн., або 3,94% сукупних активів банківської системи) "Промінвестбанк" посідав 6 місце серед 178 банків, що діяли в країні.

У вересні "Промінвестбанк" оприлюднив інформацію про те, що на нього чинять тиск рейдерські угрупування і власників банку намагаються примусити до його продажу.

Пізніше НБУ повідомив про виділення "Промінвестбанку" рефінансування розміром 5 млрд. грн., проте, незадоволений роботою керівництва, 7 жовтня ввів до банку тимчасову адміністрацію на один рік і наклав мораторій на виконання вимог кредиторів терміном на шість місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: