СБУ визначила замовників "чорного піару" проти банків

Середа, 15 жовтня 2008, 15:09
 

Служба безпеки України (СБУ) розкрила спроби "чорного піару" проти декількох провідних банків України.

Як повідомили в середу в  прес-центрі СБУ, співробітники Головного управління СБУ в Києві й Київській області встановили осіб, які були замовниками розміщення 10 і 11 жовтня в деяких газетах й Інтернеті публікацій з негативною оцінкою фінансового стану ВАТ АБ "Укргазбанк", АКБ "Укрсоцбанк" й "Райффайзен Банку Аваль".

"Повідомлення викликали панічні настрої серед вкладників цих банківських установ", - відзначили в прес-центрі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

СБУ встановила, що замовником поширення публікацій виступило одне з київських товариств з обмеженою відповідальністю, що здійснює комерційну діяльність у торговельній сфері й не є клієнтом зазначених банків.

Реклама:

Друковані видання розміщали матеріали за гроші під виглядом рекламних публікацій, за правдивість яких видавці відповідальності не несуть.

Зібрані матеріали підготовлені для передачі до органів прокуратури з метою порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 358 Кримінального кодексу України (підробка документів, друків, штампів, бланків і використання підроблених документів).

У СБУ також відзначили, що "Укргазбанк", "Укрсоцбанк", "Райффайзен Банк Аваль" мають стабільний фінансовий стан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: