"ЧеЗаРу" доведуть до банкрутства

Вівторок, 7 жовтня 2008, 18:35
 

Керівництво ВАТ "Чернігівський завод радіоприладів" ("ЧеЗаРа") зловживає службовим становищем і навмисно веде підприємство до банкрутства.

Так вважають представники словацької компанії Arca Capital, що володіє 54,33% акцій заводу.

"За останні 12 місяців продаж майна заводу за заниженими цінами призвів до втрати 24,2 млн. грн.", - повідомив уповноважений представник словацької компанії Мирослав Клука на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс Україна" у вівторок.

Він вказав на низку фактів, коли, наприклад, нерухомість ВАТ, зокрема, виробничі корпуси, автогараж, пожежна частина, торговельна площа в центрі Чернігова продавалися структурам, чиї засновники пов'язані з головою правління ВАТ "ЧеЗаРа" Костянтином Колісником.

Реклама:

При цьому, за інформацією Arca Capital, згодом частина цих площ здавалася підприємству в оренду.

Юрист словацької компанії Володимир Бакуменко згадав про угоду щодо кредитування "ЧеЗаРи" банком "Демарк", що, за його словами, надавав підприємству кошти за завищеними процентними ставками.

Arca Capital зі своєї сторони запропонувала керівництву підприємства перекредитувати заборгованість за рахунок власних коштів або сприяти перекредитуванню іншим банком, однак правління компанії відмовилося від пропозиції.

Крім того, Бакуменко назвав "незрозумілою" політику Фонда держмайна (ФДМ) України, що володіє 25%+1 акцією ВАТ "ЧеЗаРа". За його словами, незважаючи на низку зустрічей представників Фонду, правління заводу й Arca Capital, у ході яких голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко пообіцяла створити робочу групу для розслідування ситуації, що склалася, але вона таки створена не була.

Представники ФДМ також не відвідують збори акціонерів, блокуючи прийняття змін до статуту товариства й рішення питань зміни менеджменту.

"Бездіяльність ФДМ має ознаки корупції або навіть організованої злочинності", - заявив Бакуменко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: