"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Промінвестбанк страждає від рейдерів

Понеділок, 29 вересня 2008, 16:13

Інформаційна атака на Промінвестбанк призвела до паніки вкладників банку в Донецьку. Деякі великі банки були змушені заблокувати авторизацію карток банку у своїх банкоматах і закрити на нього міжбанківські ліміти. Прес-служба наявність проблем в банка спростовує. Так, в заяві прес-служби ПІБу, зазначається, що фінансовий стан Промінвестбанку стабільний, банк має позитивні оцінки Національного банку України, міжнародних рейтингових структур, аудиторських організацій.

"Промінвестбанк чітко виконує зобов'язання перед клієнтами, бюджетом та акціонерами", - йдеться в заяві ПІБу.

НБУ ж в свою чергу обіцяє підтримати його ліквідність.

 Конфлікт між головою правління Промінвестбанку і міноритарними акціонерами в п'ятницю уперше вдарив по самому банку. Відбулося це, чомусь, у Донецьку. Відповідно до інформації місцевого інтернет-ресурсу "Острів", у будинку обласної дирекції ПІБу зібралося близько 100-150 чоловік. Люди намагалися достроково закрити депозити й зняти гроші із зарплатних карток.

Реклама:

 За даними джерел, картки ПІБу так само активно використовувалися для зняття готівки у банкоматах інших банків. За чутками, активність клієнтів у Донецьку була настільки високою, що Донгорбанк був змушений заблокувати авторизацію по картах ПІБу. Напевно аналогічним образом зробили й інші банки, що і стало причиною черг у дирекції ПІБу. На міжбанківському ринку в п'ятницю дилери відзначали активність казначейства Промінвестбанку по залученню доларових ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: