"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Vanco упевнена, що виграє суд у Стокгольмі

Середа, 17 вересня 2008, 13:49

Vanco Energy Company (США) у міжнародному арбітражі буде домагатися визнання дійсною угоди про розподіл продукції (УРП) з Кабінетом Міністрів України і його виконання.

Про це повідомив Олег Альошин, партнер юридичної фірми "Василь Кисиль і Партнери" (Київ), що представляє інтереси інвестора, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Головне завдання Vanco на даному етапі розгляду суперечки - зберегти проект і продовжувати роботу з розробки Прикерченської ділянки. Vanco не допустила ні єдиного порушення УРП. Ми зараз хочемо домогтися визнання договору дійсним та обов'язковим для виконання. Думаю, що у Vanco дуже великі шанси домогтися цього. Адже Кабмін нам сильно "допоміг" своїми не зовсім адекватними діями й заявами", - говорить юрист в опублікованому в середу інтерв'ю виданню "Экономические известия".

Альошин вважає, що відмову виконувати угоду Кабмін у ході арбітражного розгляду буде аргументувати непрозорістю проведення тендеру на вибір інвестора, а також передачею прав на розробку Прикерченської ділянки від компанії-переможця Vanco International Limited компанії Vanco Prykerchenska Limited.

Реклама:

Тим часом він переконаний, що передача Vanco Prykerchenska прав на розробку ділянки правомірна, а тендер на право укладання УРП був відкритим і прозорим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: