"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафту" вирішили ліквідувати

Четвер, 11 вересня 2008, 10:16

Конфлікт між акціонерами найбільшої української нафтокомпанії "Укртатнафта" - НАК "Нафтогаз України" і російською "Татнафтою" може завершитися розподілом майна.

Господарський суд Києва за позовом Генеральної прокуратури ухвалив рішення щодо ліквідації компанії, пише видання "Комерсант-Україна".

Позов був поданий з ініціативи уряду, однак ще до завершення суду воно змінило свою думку. Проте Генпрокуратура домоглася позитивного судового рішення, але татарська сторона його оскаржила.

Компанія "Татнафта" володіє й управляє 37,4% акцій компанії, "Нафтогаз України" володіє 43% акцій "Укртатнафти".

Реклама:

Джерело в Генеральній прокуратурі лише підтвердило факт рішення суду. Втім, високопоставлене джерело в Мінпаливнерго розповіло, що "зараз уряд веде переговори з "Татнафтою". Кабінет Міністрів готовий відмовитися від претензій на 18,6% акцій, якщо компанія заплатить за них, відновить поставки нафти й призначить українського (представника інтересів української сторони)  на посаду голови правління "Укртатнафти".

Як повідомлялося, наприкінці серпня, Арбітражний суд Татарії зобов'язав стягнути з "Укртатнафти" на користь татарської сторони борг розміром 507,25 млн. дол. за неоплачену нафту. У відповідь "Укртатнафта" заявила, що не збирається виплачувати борг, а компанія "Татнафта" ще має довести законність рішення в українських судах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: