"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Промінвестбанк" відновив реєстр акціонерів "Дніпроенерго"

Понеділок, 11 серпня 2008, 16:06

"Промінвестбанк" (Київ) завершив процедуру відновлення реєстру власників іменних цінних паперів енергогенеруючої компанії ВАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-реліз компанії у понеділок, необхідність відновлення реєстру викликана тим, що 13 червня поточного року Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України встановила факт втрати реєстру "Дніпроенерго" без можливості його відновлення попереднім реєстротримачем - ВАТ "Фінансова компанія".

"Усі дії ВАТ "Дніпроенерго" з відновлення реєстру здійснювалися у відповідності із законодавством про цінні папери. Відновлення реєстру було доручено тимчасовому реєстраторові - ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк). Про це компанія повідомила всіх акціонерів і номінальних власників - ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" і "ІНГ Банк Україна", - підкреслює відділ корпоративних комунікацій "Дніпроенерго".

"Відновлення й остаточне приведення системи реєстру "Дніпроенерго" у відповідність з вимогами чинного законодавства дає можливість відновити в повному обсязі корпоративне управління, забезпечити реалізацію прав усіх акціонерів і, у першу чергу, держави на участь в управлінні товариством", - цитується в прес-релізі виконавчий директор, член правління генкомпанії Дмитро Тевелєв.

Реклама:

На його думку, відновлення реєстру дозволить провести збори акціонерів товариства, на якому можна буде затвердити подальшу стратегію розвитку компанії, розподілити прибуток і привести у відповідність із законодавством статутні документи компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: