Ющенко зупинив розрив із Vanco

Середа, 18 червня 2008, 17:02

Президент Віктор Ющенко зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів від 21 травня цього року про припинення угоди з компанією "Vanco International Ltd." про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Це визначено указом Ющенка від 18 червня, який оприлюднено на сайті президента, - повідомляє "Українська правда" .

Підписуючи відповідний указ, президент спирається на висновки міжвідомчої робочої групи щодо розірвання угоди між державою Україна та компанією "Vanco Prykerchenska Ltd." та можливих наслідків цього кроку, а також на відповідне рішення РНБО.

Крім того, президент спрямував конституційне подання до Конституційного Суду щодо відповідності розпорядження уряду від 21 травня Основному закону.

Реклама:

Як відомо, Vanсo International Ltd. у 2006 році виграла перший відкритий конкурс і в жовтні 2007 року уклала з урядом України угоду про розподіл продукції, яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Згодом Vanсo International Ltd. передала всі права і обов`язки щодо угоди про розподіл продукції компанії Vanco Prykerchenska Ltd.

25 квітня цього року Мінприроди України анулювало ліцензію компанії Vanco Prickerchenska Ltd. на користування надрами континентального шельфу Чорного моря.

Після цього компанія Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України, заявляючи, що анулювання її ліцензії є незаконним.

21 травня Кабмін ухвалив рішення про односторонній вихід із угоди про розподіл продукції з Vanco.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: