Корпорація "Богдан" планує почати збирання автомобілів у Нижегородській області

Вівторок, 10 червня 2008, 16:04

ТОВ "Об'єднані транспортні технології" (Uttech, засновники - корпорація "Богдан" і ЗАТ "ЗАЗ", обоє - Україна) восени 2008 року планує почати вузлове збирання автомобілів в Нижегородській області.

Пр це повідомив міністр інвестиційної політики Нижегородської області Дмитро Сватковський на прес-конференції у вівторок у прес-центрі агентства " Інтерфакс-Поволжя" у Нижньому Новгороді.

"Це перший крок до розміщення і створення групи автокомпонентів у регіоні", - сказав міністр.

Сватковський уточнив, що в цей час ведеться проектування автоскладального заводу на земельній ділянці площею 250 га, розрахованого на потужності по виробництву 200 тис. автомобілів.

Реклама:

При цьому до будівництва і уведення заводу планується здійснювати збирання на території колишнього підприємства "Боравто" (Борський район).

Сватковський відзначив, що делегація Нижегородської області планує 20 червня відвідати на Україні завод групи "Богдан" у Черкасах по виробництву легкових автомобілів класу С.

"Компанія серйозна. Я думаю, не треба побоюватися за реалізацію цього проекту в нас", - сказав він.

Як повідомлялося, корпорація "Богдан" у другому півріччі 2007 року планувала почати свою роботу в Нижегородській області.

Крім того, буде вестися будівництво заводу ТОВ "Об'єднані транспортні технології" в Борському районі Нижегородської області. Строк будівництва - 36 місяців.

Планувалося, що інвестиції в створення автоскладального підприємства в Нижегородській області складуть $470 млн, ще біля $300 млн компанія планує залучити в ході реалізації проекту для локалізації виробництва комплектуючих у Росії.

Підприємство розраховане на випуск 160 тис. легкових автомобілів Chevrolet Lanos, Chevrolet Aveo, ZAZ-Sens, а також 6 тис. автобусів "Богдан"-Isuzu різних типів у рік.

Крім того, планується щорічно збирати 8 тис. автобусних шасі, 80 тис. дизельних двигунів для автобусів і средньотонажних вантажівок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: