Коломойський розповів, що хоче купити "РосУкрЕнерго"

Четвер, 27 березня 2008, 09:28
Один із власників "Приватбанку" Ігор Коломойський заявляє, що веде переговори про придбання 50% компанії "РосУкрЕнерго".

Про це Коломойський заявив у інтерв'ю "Українській правді".

"Я почав переговори про купівлю 50% "РосУкрЕнерго" і вирішив провести дью-ділідженс цієї компанії", - сказав Коломойський.

За словами бізнесмена, десь місяць тому він "затіяв переговори з Дмитром Фірташем про продаж його частки і частки Івана Фурсіна в "РосУкрЕнерго", яка становить 50%".

На питання, що його цікавить у "РосУкрЕнерго", Коломойський відповів: "Контракти на газ".

Реклама:

Оцінюючи вартість компанії, Коломойський сказав, що вона стане ясною тільки після розуміння, які активи, контракти і на який період має "РосУкрЕнерго".

"Якщо те, про що говорили в пресі, підтвердиться, я вважаю, що 50% компанії коштують не менше 2-3 мільярдів доларів. Хоча там може виявитися таке, що завтра буде не шкода дати і 5 мільярдів доларів", - додав Коломойський.

Він повідомив, що не побоюється того факту, що інші 50% "РосУкрЕнерго" належать "Газпрому".

"Мати таку компанію як "Газпром" у партнерах - це за честь", - сказав Коломойський.

Він також розкритикував дії прем'єра Юлії Тимошенко по витисненню компанії "РосУкрЕнерго" з українського ринку.

"Благом для народу є ціна на газ. Якщо тобі система здається непрозорою, якщо тобі не подобається пан Фірташ, то це не привід руйнувати систему. Просто треба зробити її прозорою", - сказав Коломойський.

Усі подробиці читайте в повній версії інтерв'ю Коломойського "Українській правді", яке буде опубліковане на сайті найближчими днями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!