Бойко каже, що контракт на газ за $321 існує

Середа, 12 березня 2008, 16:34

Представник Партії регіонів, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко підтверджує існування контракту за газ між Україною та Росією за ціною 321 долар за тисячу кубометрів.

"Коли прем'єр-міністр пише відкритого листа президенту зі спростуванням того, що треба купувати газ по 315 доларів, а "Нафтогаз" укладає контракт і скуповує в "РосУкрЕнерго" півтора мільярда кубів газу по 321 долар, із розрахунком до 1 серпня, з урахуванням банківських відсотків, це свідчить про хаос у виконавчій владі", - сказав Бойко.

"Якщо перекласти це на нашу економіку, то цей перехід на європейські ціни в наступному році значить, що кожен мешканець нашої країни, зокрема і немовлята, віддадуть по тисячі гривень в економіки інших країн", - сказав він.

Бойко також вважає майбутню ціну на газ для України у 321 долар "результатом" переможних декларацій Кабінету Міністрів.

Реклама:

"Я вважаю це результатом декларацій Кабміну про те, що наша країна когось перемогла і тепер ми будемо диктувати "Газпрому" наші умови", - сказав він журналістам в середу.

На переконання Бойка, позиція України послаблюється також у зв'язку з відсутністю скоординованих дій між учасниками переговорного процесу з українського боку.

"Ми серйозно занепокоєні ситуацією, в якій прем'єр-міністр країни, тричі відвідуючи Брюссель упродовж місяця, неодноразово декларує позиції, що свідчать про те, що вона хоче дістати підтримку Заходу на майбутніх президентських виборах і розплатитися за це хоче приватизацією державних підприємств і продажем їх західним компаніям", - сказав Бойко.

Він також спрогнозував, що відсутність вироблення єдиної політики щодо поставок енергоносіїв призведе до того, що в наступному році робота великих українських підприємств може бути зупинена, після чого вони також будуть продані західним компаніям.

Відповідаючи на питання, чи не є збільшення ціни на газ свідченням небажання прибирати газових посередників на вищому рівні, Бойко нагадав, що уряд Януковича залишив у спадок уряду Тимошенко ціну за газ у 179 доларів, тому нинішній уряд, на його думку, "має намагатися хоча би зберегти таку саму ціну з посередниками або без посередників".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: