"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" залишила заправки без бензину через тендерне законодавство

Понеділок, 25 лютого 2008, 12:36

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія "Укрнафта" з 25 лютого призупинила реалізацію світлих нафтопродуктів із власної мережі автозаправних станцій, яка зараз нараховує 563 АЗС.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише "Обком" із посиланням на Українські Новини.

Згідно з повідомленням, до цього кроку компанію підштовхнуло чинне законодавство, зокрема Закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".

У зв'язку з відсутністю власних переробних потужностей і забороною направляти добуту нафту на давальницьких умовах для переробки, "Укрнафта" реалізовує весь обсяг добутої нафти на комерційних аукціонах.

Реклама:

З метою забезпечення нафтопродуктами власної мережі АЗС до березня 2007 року, "Укрнафта" закуповувала їх у комерційних структур.

Із набуттям чинності у 2007 році згаданого закону, компанія реалізовувала світлі нафтопродукти у власній мережі АЗС комерційних структур за договором комісії, одержуючи за це комісійну винагороду.

Однак нещодавно комерційні підприємства відмовилися надалі надавати нафтопродукти на реалізацію, а придбати їх на ринку компанія не може через те, що за законом у тендері повинні взяти участь не менше трьох учасників.

На оголошений тендер із цього приводу ніхто не зареєструвався, оскільки очікувана вартість закупівлі становить приблизно 2 млрд гривень із обов'язковою умовою доставки нафтопродуктів на всі 563 АЗС. Наступний тендер оголошений на 4 березня.

Водночас "Укрнафта" 8 лютого подала документи на  дозвіл Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель на проведення закупівлі в одного учасника.

До цього часу ні дозволу, ні будь-якого іншого рішення Міжвідомчої комісії не отримано.

Компанія обіцяє докласти всіх зусиль для того, щоб максимально забезпечити соціальний захист майже 7 тис. працівників, котрі працюють у мережі АЗС, як це й передбачено колективним договором "Укрнафти".

Раніше "Укрнафта" заявляла про плани до 2010 року збільшити власну мережу автозаправних станцій на 437 - до 1000 АЗС.

У 2007 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти з конденсатом на 0,9%, або на 28,6 тис. тонн у порівнянні з 2006 роком, - до 3 161,1 тис. тонн.

50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерної компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афілійованим із "Приватбанком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!