"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft захотів купити Yahoo за астрономічну суму

П'ятниця, 1 лютого 2008, 15:52

Розробник програмного забезпечення Microsoft запропонував придбати Yahoo! Inc. за 44,6 млрд дол.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, відповідна пропозиція була направлена раді директорів Yahoo.

За кожну акцію власника популярного інтернет-порталу Microsoft пропонує заплатити 31 дол., що на 62% вище за ринкову ціну Yahoo! Inc. на момент закриття торгів на NYSE 31 січня 2008 р. (19,18 дол.). Компанія Біла Гейтса пропонує акціонерам Yahoo! Inc. обміняти свої акції або на готівку, або на акції Microsoft. Загальна ж сума операції буде наполовину сплачена акціями, а наполовину - готівкою.

Microsoft очікує, що синергетичний ефект у разі успішного злиття становитиме 1 млрд дол. на рік.

Реклама:

Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує широкий спектр програмних продуктів для ділового і особистого застосування, покликаних розширити можливості людини за рахунок використання сучасного програмного забезпечення. Чистий прибуток Microsoft Corp. у I півріччі 2007-2008 фінансового року, що завершився 31 грудня 2007 р., зріс на 47,5% і сягнув 9 млрд дол.

Чистий прибуток американської інтернет-компанії Yahoo! Inc., що володіє одним із найпопулярніших у світі пошукових порталів, у 2007 р. знизився на 12% - до 660 млн дол., а виручка зросла на 9% - із 6,42 млрд дол.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: