"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Соціалістичний "Турбоатом" подав до суду ще й на "Дзеркало тижня"

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 14:13

3 жовтня 2007 року ВАТ "Турбоатом" подало судовий позов на щотижневик "Дзеркало тижня" у зв'язку з публікацією статті "Турбоатом" сподівається на уряд і Будду", що вийшла 29 вересня в №36 (665).

Про це "Економічній правді" повідомила прес-служба підприємства.

Відповідно до повідомлення "Турбоатома", інформація, викладена в даній статті, перекручує факти. Крім того, на думку прес-служби підприємства, в статті робляться безпідставні, непідтверджені документами твердження, що "через ігнорування аварії в одного зі своїх індійських контрагентів харківський "Турбоатом" ризикує заборгувати індійцям майже 40 млн. дол. І опустити свою репутацію на міжнародному ринку".

"Також у статті в іронічній для ВАТ "Турбоатом" формі повідомляється що "навіть тепер, коли індійська сторона просить у максимально стислий термін зробити ремонт турбогенератора й готовий цей ремонт оплатити, В. Суботін не може скласти ціну ремонтних робіт". Ці відомості не відповідають дійсності", - говориться в заяві.

Реклама:

Крім того, на думку прес-служби підприємства в статті знаходиться неправдива інформація щодо штрафних санкцій, пред'явлених підприємству.

"Як ми вже відзначали раніше, обладнання встановлене на індійській АЕС "Кайга-3" перебуває в стані пуско-наладочних робіт й акт здачі-отримання не був підписаний ні однією зі сторін, отже, строк гарантійних зобов'язань стосовно ВАТ "Турбоатом" не наступив", - заявляє у своєму прес-релізі "Турбоатом".

Також у заяві говориться, що ніяких претензій і штрафних санкцій до "Турбоатому" з боку керівництва індійської АЕС пред'явлено не було.

"Відповідно до позовної заяви ВАТ "Турбоатом" жадає від відповідача в особі тижневика "Дзеркало тижня" спростування неправдивої інформації, яка знаходилася в даній публікації, а також відшкодування морального збитку", - заявляє прес-служба підприємства.

Нагадаємо, юридична служба "Турбоатома" подала судовий позов на редакцію газети Газета по-киевски "з проханням зобов'язати відповідача спростувати розповсюджену їм недостовірну інформацію, а також відшкодувати заподіяний моральний збиток".

Ще раніше ВАТ "Турбоатом" подало до суду на видання Коммерсант-Украина.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: