"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У справі НЗФ поставлено крапку

П'ятниця, 23 листопада 2007, 11:46

На загальних зборах акціонерів ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" у четвер було вирішено збільшити статутний фонд у 5,1 разу, тобто на 312 млн грн – до 387,884 млн грн, шляхом закритого розміщення акцій підприємства.

За це рішення проголосували акціонери, які в сукупності володіють 98,66% акцій підприємства, повідомили газеті Комерсант-Україна у департаменті корпоративної документації заводу.

Тим самим, ідеться у статті, у справі про законність приватизації контрольного пакета акцій Нікопольського заводу феросплавів поставлено крапку. "Не думаю, що до питання реприватизації коли-небудь ще повернуться", - вважає президент юридичної компанії ULGroup Андрій Шумілов.

Розміщення акцій здійснюватиметься з 14 січня до 1 лютого 2008 року.

Реклама:

"Акціонери, які внесені до реєстру власників НЗФ, збільшуватимуть свої частки пропорційно", - сказав глава награди компанії "Славутич-Реєстратор" (входить у групу "Приват") Геннадій Корбан.

Отримані за рахунок додемісії 312 млн грн будуть спрямовані на поповнення оборотних коштів підприємства, а також на його реконструкцію, що дозволить збільшити обсяг виробництва до 10%. Окрім того, планується переоснастити виробничий ланцюжок.

Виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів Сергій Кудрявцев уважає, що заявлені інвестиції дозволять НЗФ утримати лідерські позиції не тільки на ринку України, але й у світі.

Як відзначає видання, проведення зборів акціонерів НЗФ відкладалося більше півроку. Уперше про намір збільшити статутний фонд підприємства було оголошено ще в квітні, після чого практично кожен місяць власники заводу вносили це питання до порядку денного зборів акціонерів.

У вересні була підтримана додемісія. Однак рішення про її затвердження перенесли, а пізніше анулювали через відсутність кворуму на зборах акціонерів. Деякі експерти вважають, що зрив зборів акціонерів міг бути пов'язаний із судовими розглядами між ГПУ і консорціумом "Придіпров’я".

Як відомо, з 2005 року Кабмін намагався оскаржити приватизацію 50%+1 акції НЗФ структурами Віктора Пінчука. Після понад дворічного судового позову в серпні цього року уряд визнав цей продаж законним, а Генпрокуратура повідомила, що не має наміру надалі домагатися повернення акцій НЗФ у держвласність.

У ГПУ виданню в четвер розповіли, що позов, який оскаржує законність приватизації контрольного пакета акцій НЗФ, був відкликаний тільки наприкінці жовтня.

А у Фонді держмайна, який підтримував реприватизацію НЗФ, заявили, що не мають наміру оскаржувати додемісію: "Ми не є акціонерами цього підприємства, законність приватизації 50%+1 акції НЗФ оскаржувала в суді Генпрокуратура, а ми лише виступали  як відповідач однієї зі сторін у справі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: