"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тиск правоохоронців та проблему з принтером: керівництво Гостомельської СВА відповіло на звинувачення

Вівторок, 6 червня 2023, 20:46

Керівництво Гостомельської селищної військової адміністрації (СВА) відповіло на звинувачення у привласненні бюджетних коштів, заявивши про тиск правоохоронців і завантаженість принтера. 

Про це повідомили  очільники СВА час пресконференції, передає Bihus.Info

Керівництво Гостомельської СВА поскаржилося на те, що останні тижні до них регулярно зверталися представники різних правоохоронних органів та медіа щодо процедури закупівель послуг на відбудову та ремонти. 

За словами головної юристки СВА Марини Черевко, такі звернення серйозно вплинули на роботу, адже доводилося годинами роздруковувати необхідні матеріали на єдиному принтері. Натомість Черевко ніяк не прокоментувала розслідування Bihus.Info, яке і описує частину можливих зловживань, зокрема – підписання прямих договорів на ремонтні роботи в селищі з підставними особами.

Реклама:

Вона додала, що роботі Гостомельської СВА завадили і обшуки, які тут взялися проводити правоохоронці, які розслідують можливі зловживання на підрядних роботах. 

"Очільник же Гостомельської СВА Сергій Борисюк, який раніше коментувати Bihus.Info історію з підозрілими проплатами відмовився, на пресконференції заявив про тиск і замовність атак правоохоронців і журналістів", – йдеться в повідомленні. 

Також заступник голови Гостомельської СВА Віталій Кучерук також не прокоментував підозрілі закупівлі, але заявив, що всі роботи вони намагалися виконувати швидко і якісно.

Реклама:

"Ми не будівельники – ми військові. Які повинні організувати цю роботу. І це було дуже тяжко. І все це, ми робили дуже якісно, та з дотриманням законодавства. І всіх стандартів. І прозоро – в плані закупівель", – сказав  Кучерук.

Нагадаємо:

У Бюро економічної безпеки (БЕБ) заявили про викриття схеми привласнення бюджетних коштів посадовцями Гостомельської селищної військової адміністрації.

Перед цим у Bihus.Info повідомили, що інформація про проплати Гостомельської селищної військової адміністрації зникла з держпорталу публічних фінансів після того, як журналісти виявили серед контрагентів низку підставних отримувачів коштів.

Йдеться про виконання робіт по відбудові селища - журналісти з'ясували, що за левову частку робіт кошти з бюджету отримували фізичні особи-підприємці, які насправді цим не займалися.

У Bihus.Info встановили, що щонайменше один з "підрядників" взагалі постійно проживає в тимчасово окупованому Донецьку і, за інформацією з соціальних мереж, раніше долучався до надання допомоги окупантам.

Реклама: