Акції Nvidia та інших компаній у сфері ШІ впали після потужного ралі

П'ятниця, 2 червня 2023, 13:59 -

Стрімке зростання акцій технологічних компаній, які отримують вигоду від штучного інтелекту, призупинилося, оскільки розчаровуючий прогноз C3.ai Inc. спровокував розпродаж акцій, пов'язаних зі штучним інтелектом.

Про це повідмляє Bloomberg.

У четвер акції компанії C3.ai, що займається розробкою програмного забезпечення для штучного інтелекту, впали більш ніж на 18%, продовживши падіння в середу на 9% на тлі невтішних прогнозів продажів,.

Акції Nvidia Corp. знизилися на 5,7% після зростання більш ніж на 30% за три дні, після того, як на початку цього тижня її ринкова капіталізація ненадовго досягла позначки в 1 трлн дол.

"Цього року Уолл-стріт була одержима всім, що пов'язано зі штучним інтелектом, а прогноз доходів Nvidia додав палива до шаленого ралі. Але високі оцінки є причиною для обережності в індустрії, яка ще тільки зароджується", - пише агентство.

Реклама:

Згідно з аналізом Bloomberg Intelligence, до 2032 року ринок генеративного ШІ досягне 1,3 трлн дол, оскільки він збільшить продажі в сегментах апаратного і програмного забезпечення, послуг, реклами та ігор в технологічній галузі.

Очікується, що Nvidia стане головним бенефіціаром хвилі попиту на генеративний ШІ, такий як ChatGPT.

Нагадаємо:

Реклама:

Nvidia Corp у вівторок стала першим виробником чипів, який приєднався до клубу з трильйонним капіталом, оскільки компанія робить ставку на сплеск попиту на свої чипи зі штучним інтелектом, які забезпечують роботу чат-бота ChatGPT і багатьох інших додатків.

Економічна правда

Реклама: