У Суецькому каналі підняли судно, яке днем раніше сіло на мілину

Понеділок, 6 березня 2023, 09:00 -

В неділю в Суецькому каналі в Єгипті контейнеровоз внаслідок поломки сів на мілину, що призвело до перенаправлення частини руху – у понеділок рух було повністю відновлено.

Про це повідомила Адміністрація каналу, передає Reuters.

У неділю судно MSC ISTANBUL під прапором Ліберії сіло на мілину під час проходження каналу на шляху з Малайзії до Португалії.

Чотири буксири працювали над його переміщенням, що зрештою вдалося зробити, і відатак рух на життєво важливому водному шляху не постраждав.

Реклама:

"Всі судна, що йдуть з півночі, пройшли нормально, і судноплавство з півдня також проходило нормально після того, як судна були перенаправлені із західного каналу в східний", - додали в компанії.

Нагадуємо:

24 березня 2021 року судно Ever Given довжиною 400 метрів сіло на мілину та заблокувало рух одним із найбільш завантажених транспортних шляхів у світі – Суецьким каналом, його відхилило від курсу сильним вітром.

Реклама:

Понад три сотні суден стояло в очікуванні проходу через Суецький канал, заблокований контейнеровозом. Судно заблокувало трафік товарів вартістю 9,6 мільярдів доларів щодня.

За п’ять днів, 29 березня, Ever Given зняли з мілини і він відновив рух по водному каналу.

Реклама: