Новини 1 березня: ВАКС призначив заставу Коболєву, "Нафтогаз" не визнає боргів перед Оператором ГТС на 17 мільярдів

Середа, 1 березня 2023, 22:00

Про що говорили сьогодні?

Про "Нафтогаз". Апеляція ВАКС скасувала попереднє рішення суду про визнаня необґрунтованим клопотання САП про взяття під варту колишнього голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва та призначила заставу в 229 млн грн.

Про рубль. Російський рубль впав до найнижчого рівня за останні 10 місяців, втративши близько 20% своєї вартості з початку грудня, оскільки західні санкції, зменшення доходів Москви від продажу енергоносіїв і високі військові витрати чинять тиск на валюту.

Про борги. ТОВ "Газорозподільні мережі України" ("Газмережі"), які мають стати операторами газорозподільчих мереж замість нинішніх облгазів, не братимуть на себе боргів облгазів перед Оператором ГТС України у 17 млрд грн.

Реклама:

Про амністію капіталів. В Україні 1 березня завершилася кампанія добровільного декларування активів (податкова амністія), яка стартувала у вересні 2021 року.

Про санкції. Російські авіаперевізники після року війни продовжують експлуатувати 467 літаків Airbus і Boeing, попри санкції. До війни вони використовували 544 таких машин

Ексклюзиви ЕП

Світові техногіганти продовжують масово звільняти людей. Що чекає на ІТ-фахівців з України?

Реклама:

За 2022 рік близько тисячі технологічних компаній в усьому світі звільнили понад 160 тис працівників. Схоже, це лише початок. Що відбувається?

"Не бачу політичної волі швидко забрати російські активи в Україні". Інвестбанкір і власник УП Томаш Фіала

Наскільки подешевшали українські активи за рік війни, де ціни можуть злетіти на десятки відсотків, чи стала Україна залежною від Заходу та яких помилок припустилася влада.

Реклама: