"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ЄС можуть посилити вимоги до банків, які працюють з криптовалютами

Вівторок, 24 січня 2023, 17:07 -

Законодавці ЄС підтримали проєкт закону, яким банки зобов’язують мати достатньо капіталу, щоб повністю покрити авуари криптовалют.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Комітет з економічних питань Європейського парламенту схвалив проєкт закону про імплементацію правил Базеля III щодо капіталу з січня 2025 року, хоча підтримав кілька тимчасових розбіжностей, щоб дати банкам більше часу для адаптації.

Подібні заходи вживають також США, Велика Британія та інші країни

Реклама:

"Банки будуть зобов’язані тримати євро власного капіталу за кожен євро, який вони зберігають у криптовалюті", – прокоментував член комітету Маркус Фербер.

Крім цього, цей крок, який є тимчасовим заходом до прийняття законів ЄС, відповідає рекомендаціям світових банківських регуляторів. Подібні заходи вживають також США, Велика Британія та інші країни.

"Такі заборонні вимоги до капіталу допоможуть запобігти перекиданню нестабільності в криптосвіті на фінансову систему", – додав Фербер.

Реклама:

Асоціація фінансових ринків Європи (AFME) заявила, що проект закону не містить визначення криптоактивів і може в кінцевому підсумку також застосовуватися до токенізованих цінних паперів.

Країни ЄС уже схвалили свою версію проекту закону, і законодавці тепер обговорюватимуть остаточний текст з державами-членами з подальшими змінами.

Економічна правда

Реклама: