Новини 8 грудня: НБУ не змінив облікову ставку, Шевченку обрали заочний арешт

Четвер, 8 грудня 2022, 21:00 -

Про ставку. Національний банк України на засіданні у четвер, 8 грудня, очікувано не змінив облікову ставку та залишив її на рівні 25%.

Про НБУ і блекаут. НБУ розглядає кілька сценаріїв у контексті посилення енерготерору РФ - у всіх трьох варіантах є загальні наслідки: зниження та погіршення показника економічної активності, вища інфляція, ніж передбачалось у жовтні.

Про Шевченка. Слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан обрала заочне тримання під вартою для ексголови НБУ Кирила Шевченка.

Ексглава НБУ Кирило Шевченко заявив про "політичне переслідування" і те, що суд відмовив в усіх клопотаннях, які заявляла сторона захисту: збирається подавати апеляцію.

Реклама:

Про ЗАЕС. Росіяни, які окупували Запорізьку АЕС, завезли туди кілька реактивних систем залпового вогню "Град", що може свідчити про підготовку провокацій.

Про міжнародну допомогу. В уряді мають стриманий прогноз щодо міжнародної допомоги на наступний рік - це 20 млрд дол. 

Ексклюзиви ЕП

Реклама:

Мільйони українців втратили роботу через війну. Звідки вони беруть гроші на життя?

Який реальний рівень безробіття в країні і що наразі з українцями, які втратили роботу, за рахунок чого вони виживають?

Міфи про експорт електрики в ЄС та інша брехня про роботу української енергосистеми

Чи справді Україна продає електроенергію в ЄС, поки населення сидить без світла? Росія поширює численні фейки про роботу енергосистеми. ЕП спростовує найбільш поширені тези ворожої пропаганди.

Реклама: