Новини 7 грудня: нові санкції від ЄС, наслідки чергових обстрілів по енергетиці України

Середа, 7 грудня 2022, 21:10

Про санкції. Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії за розв’язану нею війну, який пропонує затвердити країнам-членам

Про світло. Поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки продовжується, але суттєвий дефіцит електроенергії все ще зберігається - у вівторок ввечері РФ повторно обстріляла кілька об’єктів енергоінфраструктури. Зокрема, окупанти двічі обстріляли енергетичне підприємство ДТЕК, внаслідок чого його було відключено від енергосистеми

Про ПАЧЕС. Росію виключили з Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС)

Про арбітраж. Верховний суд Франції підтвердив рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з РФ на користь Ощадбанку 1,1 млрд доларів плюс відсотки за захоплення активів в окупованому Криму.

Реклама:

Про окупацію. Сімейна компанія колишнього міністра сільського господарства РФ і давнього соратника Путіна Олександра Ткачова захопила сільськогосподарські угіддя трьох українських агрохолдингів площею 400 тисяч акрів (більш ніж удвічі перевищує площу Нью-Йорка) на територіях, які РФ окупувала після початку повномасштабної війни.

Ексклюзиви ЕП

Росіяни позбуваються нерухомості в Криму. Як українцям повернути собі житло після деокупації?

Реклама:

Що буде з житлом росіян у Криму та договорами купівлі-продажу квартир 2014-2022 років, коли півострів буде звільнено? Як українці можуть повернути собі вкрадену нерухомість на березі Чорного моря?

Ефект генератора: бізнес адаптується до відключень і це впливає на ціни 

Що компанії роблять, аби не зупиняти діяльність, яких продуктів може бракувати через відсутність електроенергії та наскільки зростуть ціни?



Реклама: